nieuws

Nijmegen: Toch akkoord terraspacht

Café

Horecaondernemers in Nijmegen gaan toch akkoord met de prijsverhoging van de terraspacht tijdens de lucratieve Vierdaagsefeesten tijdens het grote, jaarlijkse wandelevenement in de stad. Verwacht wordt dat veel kroegen de bierprijzen zullen optrekken.

Nijmegen: Toch akkoord terraspacht

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) afdeling Nijmegen botste onlangs met ACBN, de organisatie van de Vierdaagsefeesten. Aanleiding was het verhogen van de terraspacht tijdens de feestdagen. Op een terras op een A-locatie moet een ondernemer 364 euro extra betalen voor een terras van honderd vierkante meter.

’Pijn in ons hart’
De horeca kwam tegen deze pachtverhoging in verweer, maar gaat nu toch akkoord. ‘Met pijn in ons hart accepteren we dit’, aldus Wil van Dekken van KHN afdeling Nijmegen in De Gelderlander. Van Dekken denkt dat veel kroegen de bierprijs zullen verhogen om uit de kosten te komen.

Zie ook:
Horeca wil rem op Vierdaagsefeesten (mrt, 2007)

Reageer op dit artikel