nieuws

NK Barista en Latte Art samen

Café

De twee belangrijkste koffiewedstrijden voor horecaprofessionals, het Dutch Barista Championship en het NK Latte Art, worden voor het eerst gehouden op één locatie. De finales vinden plaats op 23 april.

NK Barista en Latte Art samen

Plaats van handeling is de Central Studios in Utrecht. Het Dutch Barista Championship wordt voor de vijfde keer gehouden. Regerend kampioen is Rose van Asten van café De Blonde Pater in Nijmegen. De finalisten van de koffiewedstrijd moeten binnen een kwartier vier identieke espressi, vier identieke cappuccini en vier ‘freestyle’ creaties maken.

Melkcreaties

Bij het NK Latte Art, georganiseerd door leverancier Friesche Vlag, moeten deelnemers een zo goed mogelijke melkcreaties op een espresso maken. De jury beoordeelt de deelnemers op technische vaardigheden bij het maken van een espresso, de opschuimtechniek, smaakbalans, temperatuur en de presentatie. Drievoudig kampioen Michel Buis gaf vorig jaar oktober aan af te zien van deelname aan het NK.

Paul van der Hulst, voorzitter van de Stichting Dutch Coffee Promotion, vindt het gelijktijdig houden van de twee koffiefinales een goede zaak. ‘Het is heel goed om de twee kampioenschappen samen te brengen en daardoor een nog attractiever evenement te kunnen bieden’, aldus Van der Hulst.

Zie ook:

Volg gratis videoworkshop op internet

NK Barista en Latte Art samen

Reageer op dit artikel