nieuws

NK Theesommelier tijdens nieuwe beurs

Café

De nieuwe koffie- en theebeurs Beleef Koffie 2010 is het strijdtoneel van de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Theesommelier. De winnaar mag zich een jaar lang de beste theesommelier van Nederland noemen.

NK Theesommelier tijdens nieuwe beurs

Beleef Koffie wordt gehouden van 15 tot en met 17 mei in de Jaarsbeurs in Utrecht. Het NK Theesommelier werd ruim een jaar geleden voor het eerst gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam.

Bij het komende kampioenschap is het de bedoeling dat elke deelnemer en vast aantal opdrachten uitvoert. De opdrachten bestaan uit het maken van een theecocktail en een een alcoholvrije theecocktail, ook wel mocktail genoemd. Verder moet elke deelnemer een traditionele thee presenteren en tot slot een theeshake maken, met gebruik van consumptie- of sorbetijs.

De wedstrijdorganisatie roept horecaprofessionals op zich aan te melden om aan het kampioenschap deel te nemen. De wedstrijd wordt georganiseerd door theemerk Dilmah. Robert Schinkel won ruim een jaar geleden de eerste editie van het NK Theesommelier.

Reageer op dit artikel