nieuws

Odeon Amsterdam sluit deuren brasserie

Café

Het Odeon Theater aan de Singel in Amsterdam sluit de brasserie. Odeon wil zich volledig richten op evenementen. Odeon kan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gedeeltelijk of geheel worden afgehuurd.

Odeon Amsterdam sluit deuren brasserie

De exploitatie van Odeon is in handen van Amsterdam Village Company (AVC), waartoe ook Hotel Arena, David & Goliath (Amsterdams Historisch Museum) , Brasserie De Brakke Grond (het Vlaamsch Cultuurhuis), Café Cox, Stanislavski (Stadschouwburg Amsterdam) en het nieuwe Neva (Hermitage) behoren.

Odeon beschikt over vijf zalen met elk een eigen sfeer en verschillende capaciteiten. Het eeuwenoude Amsterdamse grachtenpand aan de Singel waarin Odeon is gevestigd, is veelvuldig van eigenaar verwisseld.

Zo is Odeon ooit gebouwd als bierbrouwerij (1662), daarna verbouwd tot de eerste concerthal van Amsterdam (1830), waarna het pand een bioscoop en veilinghuis herbergde in eind 20ste eeuw.

Reageer op dit artikel