nieuws

Oerolfestival wil disco slopen

Café

Het Oerolfestival wil voormalig discotheek Dellewal in Terschelling-West slopen en daar een permanent cultureel centrum opzetten. Dat heeft artistiek leider Joop Mulder zondag, de derde dag van het 25e Oerolfestival, gezegd.

Oerolfestival wil disco slopen

De discotheek is gekocht door de gemeente en heeft nog geen bestemming. ‘Wij willen het een plek laten zijn voor cultuur en natuur. Het moet een plek zijn waar studio’s in komen, een bioscoop en waar wordt gewerkt aan nieuwe voorstellingen’, legt Mulder uit.

Wat de sloop van de discotheek en nieuwbouw van een permanent Oerolcentrum moet gaan kosten is nog niet duidelijk. ‘We zijn bezig met fondsen om te kijken wat er mogelijk is’, aldus Mulder.

Vrijdag werd de aftrap voor het jubilerende Oerolfestival gegeven. In totaal worden tot het slot op zondag 25 juni 50.000 bezoekers op het eiland verwacht.

Reageer op dit artikel