nieuws

Oktoberfeest krijgt primeur nieuw Weizenbier

Café

Bierbrouwer Heineken grijpt de oktoberfeesten aan om een nieuw Weizenbier voor de horeca te introduceren, onder het Brand-label.

Oktoberfeest krijgt primeur nieuw Weizenbier

Brand Weizen wordt voor het eerst geschonken tijdens het oktoberfeest naast het Olympisch Stadion in Amsterdam, 7,8 en 9 oktober. De officiële introductie is op het oktoberfeest van Sittard. Brand Weizen zal vervolgens op beperkte schaal worden verkocht in cafés die Brand op de tap hebben en nog geen ander wit- of Weizenbier schenken.

Niet kannibaliseren

Heineken wil allesbehalve kannibaliseren, benadrukt category developmentmanager Maartje van Galen. ‘Bedrijven waar al Ehrdinger (Heineken is in Nederland distributeur van dit Duitse biermerk, red.) of Wieckse Witte wordt verkocht, krijgen geen Brand Weizen. Het gaat echt om de witte vlekken op onze witbierkaart’.

Reageer op dit artikel