nieuws

OM: rookverbod grote én kleine cafés gelijk

Café

Roken in de kroeg is sinds juli 2008 verboden bij wet, en dat geldt óók voor de kleine café’s zonder personeel. Kroegbazen moeten binnen roken dus verbieden en zelf handhaven. Zo moet, wat het openbaar Ministerie (OM) betreft, de aangepaste Tabakswet worden uitgelegd.

OM: rookverbod grote én kleine cafés gelijk

Vrijdag heeft het OM voor het gerechtshof in Arnhem tegen uitbaters van de kleine cafés De Kachel uit Groningen en Victoria uit Breda boetes geëist van 1200 euro en een voorwaardelijke maand sluiting van de kroeg. In die cafés werd gerookt nadat het verbod was ingesteld.

In het proefproces werden de twee cafés eerder door de gerechtshoven in Leeuwarden en Den Bosch vrijgesproken, omdat zij geen personeel hebben dat bij wet beschermd moet worden tegen tabaksrook. Maar de Hoge Raad legde de wet anders uit, zodat het gerechtshof in Arnhem het werk van de hoven Den Bosch en Leeuwarden vrijdag over doet.

Reageer op dit artikel