nieuws

Omzet verdubbeld tijdens Oranjewedstrijd

Café

Meer dan driekwart van de horecazaken met een terras doet daar niets speciaals mee tijdens het EK, bleek recent uit onderzoek van Misset Horeca. Grand Café De Twee Wezen in Hengelo wel, en met succes: op avonden tot nu toe dat het Nederlands elftal speelde draait de zaak tweemaal zoveel omzet als op een normale avond.

Omzet verdubbeld tijdens Oranjewedstrijd

‘We hebben zeven televisieschermen buiten aan de gevel, zeven schermen binnen en nog 4 beamers. Ook hebben we 250 extra terrasstoelen neergezet’, zegt eigenaar van De Twee Wezen Jasper Thomasson. Hij is samen met zijn compagnon ook eigenaar van het ernaast gelegen biercafé ’t Pleintje, waarvan ook het terras gebruikt wordt.

‘Op de avonden dat oranje speelt hebben we zo’n 300 man extra. Zelfs op avonden van andere wedstrijden zit het vol. Bij Turkije kleurde het hele terras rood, dat was ook mooi.’

Coulant

Met de gemeente heeft Thomasson niet al teveel last. ‘Officieel mag je buiten geen versterkt geluid laten horen. Maar ik denk dat ze het door de vingers zien, ik heb in ieder geval nog geen ambtenaar gezien. Het is natuurlijk een uniek evenement, en we hebben een goede relatie met de gemeente. Ze zijn heel coulant.’

Ook omwonenden hebben nog niet geklaagd. ‘Ik denk dat ze allemaal bij ons op het terras zitten.’ Omdat de zaak behoorlijk groot is, en de voetbalfans vanwege het mooie weer voornamelijk buiten zitten, kan het diner binnen gewoon doorgaan. Daar verliest Thomasson dus geen omzet aan. ‘En Nederlanders eten vroeg. Tegen kwart voor negen heeft bijna iedereen de gehaktbal met boontjes wel op.’

Lucratief

De schermen hebben Thomasson niet al teveel gekost. Zijn grand café is vorig jaar pas geopend, en toen heeft hij fiks geïnvesteerd in apparatuur. ‘We huren de schermen nu bij dezelfde leverancier. Het is nog net niet gratis, maar de kostenpost is niet al te hoog.’

Omdat hij geen extra personeel hoeft aan te nemen voor de voetbalavonden, en er ook geen buitentap staat. Kost het evenement Thomasson nauwelijks iets. ‘De drankomzet is op die avonden dubbel zo hoog. Best lucratief dus.’

Mocht Oranje het ver schoppen, dan overweegt hij de gemeente te vragen of hij tijdelijk zijn terras nog met een paar honderd stoelen mag uitbreiden. ‘En dan zetten we een bierkar neer. Niet zozeer voor tijdens de wedstrijd, maar meer voor het eventuele feest daarna.’ Thomasson heeft er in ieder geval wel vertrouwen in dat oranje zover komt.

Reageer op dit artikel