nieuws

Onafhankelijk theekampioenschap op 16 mei

Café

Op 16 mei wordt tijdens het evenement Beleef Thee het eerste onafhankelijke theekampioenschap van Nederland gehouden. Het Dutch Tea Championship wordt een jaarlijks terugkerende wedstrijd.

Onafhankelijk theekampioenschap op 16 mei

Eerder al werd het kampioenschap aangekondigd. Nu zijn ook de datum, de opzet en de juryleden bekend.

Wedstrijddeelnemers maken een groene en een zwarte thee plus een signature. Dit is een creatieve variatie met thee in een drank of gerecht in de breedste zin van het woord.

Bijzonder aan de wedstrijd die dit jaar in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden tijdens Beleef Thee op 16 mei is dat deelnemers niet worden verplicht te werken met één (merk) thee.

Theekenner

De jury bestaat uit Marjan Ippel, foodtrendwatcher, Karel Thieme, al dertig jaar theekenner en Richard Schukkink. Hij is trainer bij de International Tea&Coffee Academy. Thieme houdt zich al meer dan dertig jaar fulltime met kwaliteitsthee bezig. Hij ontwikkelde theeconcepten voor het Amstel Hotel en Hotel des Indes, maar ook voor de Hema.

Inschrijven voor de theecompetitie kan via organisator Mijn Broer&Ik van Jeroen en Martijn Verhaeg of via de website Beleef Thee.

Reageer op dit artikel