nieuws

Ondernemers Reguliersdwars’ vieren 30 jaar

Café

De ondernemers van de bekende Reguliersdwarsstraat in Amsterdam vieren vanaf maandag het 30-jarig bestaan van de homostraat, die sinds 1980 dé uitgaansgelegenheid werd voor homoseksuelen in Nederland. De activiteiten duren tot en met het einde van het jaar. Dat maakte de initiatiefnemer van de festiviteiten maandag bekend.

Ondernemers Reguliersdwars’ vieren 30 jaar

De geschiedenis van enkele, op dit moment gesloten panden in deze straat wordt verteld op posters. Het historische overzicht bestaat uit oude foto’s van de uitgaansgelegenheden. De posters versieren de grote zaken Havana, April, Soho, Exit en ARC, die toebehoorden aan horecamagnaat wijlen Sjoerd Kooistra.

Door zijn overlijden en de ineenstorting van zijn horeca-imperium kon eerder geen aandacht aan het jubileum worden besteed. De festiviteiten stonden voor afgelopen zomer gepland.

Reageer op dit artikel