nieuws

Ondernemerscafé vecht voor terras

Café

Het Ondernemerscafé in Den Haag stapt naar de rechter om een terras voor de zaak te mogen plaatsen. Het bedrijf strijdt al enige tijd voor een terras. Vorig jaar werd op ludieke wijze een terrasverbod omzeild, door een terrasje te creëren op de laadbak van een geparkeerde vrachtwagen.

Ondernemerscafé vecht voor terras

De vrachtwagen met het geïmproviseerde terras moest uiteindelijk weg van de gemeente. Wat het ondernemerscafé er wel mee won, was fikse publiciteit. In diverse media doken berichten op over de terrasstrijd van het bedrijf.

Stunt
‘Na die stunt met die vrachtwagen kregen we van alle kanten de belofte dat wij natuurlijk een terras moeten hebben en dat ze ons in de aanvragen zouden meenemen. Dan denk je: dat komt goed. Dan zie je later dat er bij anderen een terras bijkomt, maar bij ons niet’, aldus Richard Stoop, één van de twintig ondernemers die het Ondernemerscafé runt, in het AD.

Vrachtwagen
Het Ondernemerscafé staat dinsdag 15 mei voor de bestuursrechter. ‘Ja, dan wil je bij de rechter wel eens zien welke omwonenden nou bezwaar maken, wie dat zijn, hoeveel. Ik wil namelijk wel met iedereen in gesprek over wat voor terras dan ook. Dus ook over een vrachtwagen voor de deur met een terras’, aldus Stoop.

Reageer op dit artikel