nieuws

Onderzoek naar overname Heineken

Café

Heineken heeft een probleem in Zwitserland. De Zwitserse mededingingsautoriteiten lieten vrijdag weten dat zij een diepgaand onderzoek gaan verrichten naar de voorgenomen overname van de drankendivisie van Eichhof door de Nederlandse bierbrouwer.

Onderzoek naar overname Heineken

Volgens de kartelwaakhond dreigt er te veel machtsconcentratie op de Zwitserse biermarkt. Daarop zouden nog twee grote spelers overblijven: Heineken/Eichhof en Carlsberg/Feldschlösschen.

Heineken kondigde de overname van Eichhofs drankendivisie in april aan. Het concern meldde toen een overnamesom van 278,5 miljoen frank (171 miljoen euro). De combinatie zou volgens Heineken een gezamenlijk marktaandeel van 23 procent krijgen op de Zwitserse biermarkt.

Het onderzoek gaat maximaal vier maanden duren. Heineken liet vorige maand weten te hopen de overname in het derde kwartaal van dit jaar af te ronden. Of dat nog wordt gehaald, is onzeker. Heineken wil zich daar niet over uitlaten. ‘Dat is speculeren’, zei een woordvoerster van het bierconcern.

Heineken rekent op een positieve uitkomst van het onderzoek, aldus de woordvoerster. ‘Zwitserland is een sterk concurrerende markt en dat zal na de acquisitie ook zo blijven.’

De Heineken-zegsvrouw meldde ook dat de aandeelhoudersvergadering van Eichhof over de overname op 18 juni doorgaat, ondanks het kartelonderzoek.

Reageer op dit artikel