nieuws

Online petitie moet Starbucks redden

Café

Kort na het bericht dat Starbucks zeshonderd zaken gaat sluiten in de Verenigde Staten en Australië, hebben liefhebbers van de koffieketen een speciale website gelanceerd waar een petitie kan worden ondertekend om ‘hun’ Starbucks van de ondergang te redden.

Online petitie moet Starbucks redden

Op www.saveourstarbucks.com laten vaste klanten van Starbucks hun bezorgdheid blijken over de inkrimping van de koffiegigant in thuisland VS en Australië. De site is in de lucht sinds Starbucks vorige week meldde dat het zeshonderd zaken in de VS en Australië gaat sluiten.

Een van de redenen om te snijden in het aantal zaken van Starbucks is de soms uiterst hoge concentratie van vestigingen in een stad. Zo telt Manhattan maar liefst 185 Starbucks-filialen, dat zijn er zo’n acht per vierkante mijl.

Een andere reden om zaken te sluiten is de zwakke economie en hoge benzineprijzen, waardoor klanten tweemaal nadenken voordat ze vier dollar neertellen voor een frappuccino.

Reageer op dit artikel