nieuws

Online uitgaansspel gekoppeld aan real horeca

Café

Met het nieuwe online uitgaansspel Foursquare kunnen gebruikers heel handig aan vrienden laten weten waar in de horeca ze zich bevinden. Met als resultaat interacties als ‘Je kunt beter naar een kroeg verderop gaan, of het menuadvies de saté van het huis is een aanrader’.

Online uitgaansspel gekoppeld aan real horeca

Naast het feit dat je vrienden kunt laten weten waar je bent, zit er ook een spelelement in. Met Foursquare kun je via je telefoon inchecken bij het café of restaurant waar je op dat moment bent.

Gratis drank voor winnaar horecaspel

Elke keer ontvang je punten. En daar draait het om in de ranglijst. Kom je ergens het meest van alle deelnemers? Dan wordt je gekroond tot ‘mayor’. In New York krijg je als mayor bij enkele horecabedrijven gratis drank. Zo wordt handig een koppeling gemaakt tussen online en real life. Dit kan leiden tot omzetplus, omdat spelers graag ‘mayor’ willen worden. Vereiste is dan wel dat ze vaak in de horecazaak komen.

Amsterdamse doet mee

Dwaze Zaken aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam beloont de mayor al met gratis koffie.

FourSquare is beschikbaar als applicatie voor de iPhone van Apple.

Reageer op dit artikel