nieuws

Ontploffing met explosief bij grand-café

Café

Bij een ontploffing bij een grand-café annex dansschool in Beuningen woensdagavond blijkt een explosief gebruikt te zijn. Dat werd tegen de gevel geplaatst en tot ontploffing gebracht. Er zijn geen gewonden gevallen.

Ontploffing met explosief bij grand-café

Dat meldt de politie aan de regionale pers. De dader of daders zijn nog niet aangehouden en de politie tast nog in het duister over de redenen van het motief. De exploitant van het café annex dansschool in Beuningen (bij Nijmegen) zegt dat er geen zakelijk conflict aan ten grondslag zou liggen, aldus dagblad De Gelderlander.

Volgens omwonenden zou er sprake zijn van het gebruik van een granaat, maar dit wordt tegengesproken door de politie. De schade na de aanslag is groot. Zelfs ruiten van het nabijgelegen appartementencomplex zijn gesprongen. De bewoners daarvan zijn geëvacueerd.

Reageer op dit artikel