nieuws

Ontslaggolf Dance Valley-organisator

Café

UDC, organisator van onder meer Dance Valley, heeft acht van de twintig medewerkers ontslagen. Directeur Brian Bout bevestigde woensdag het bericht in De Telegraaf. ‘Leuk is het nooit, maar het was noodzakelijk.

Ontslaggolf Dance Valley-organisator

De ontslagen zijn een indirect gevolg van Dance Valley, dat afgelopen weekeinde met ruim 40.000 bezoekers lang niet uitverkocht was. ‘We hebben al langere tijd te maken met teruglopende bezoekersaantallen’, aldus Bout. ‘Daarnaast haken een aantal grote sponsors af, omdat ze ook moeten bezuinigen. De entertainmentbranche staat onder spanning.’

Van een naderend faillissement is volgens de directeur absoluut geen sprake. ‘We zijn een gezond bedrijf zonder schulden, maar dit is gewoon nodig om de toekomst veilig te stellen.’ UDC organiseert ongeveer twaalf grote evenementen per jaar. De ontslagen medewerkers blijven tot september in dienst van het bedrijf.

Reageer op dit artikel