nieuws

Onwel na schuimparty in disco

Café

Acht jongeren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag onwel geworden tijdens een schuimparty in discotheek de Kathedraal aan de Koningin Wilhelminahaven Noordzijde in Vlaardingen. De jongeren werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar waren zondag weer thuis.

Onwel na schuimparty in disco

Dat meldde een woordvoerster van de politie. Vermoedelijk is de combinatie van schuim, warmte en drukte er de oorzaak van dat de jongeren in discotheek Kathedraal onwel zijn geworden. De politie ontruimde het gebouw, waarin ongeveer 800 jongeren in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar aanwezig waren. Op het moment dat ze onwel werden, waren er agenten aanwezig om boetes uit te delen omdat sommige van de jeugdige bezoekers alcohol hadden gedronken.

De discotheek liet zondag weten zich te beraden over maatregelen om dit soort benauwde toestanden in de toekomst te voorkomen. Daarbij wordt gedacht aan het vergroten van de capaciteit voor luchtcirculatie.

Volgens uitbater Peter van der Harst was het de organisatie verder opgevallen dat veel bezoekers tevoren alcohol hadden gedronken en in beschonken toestand de Kathedraal wilden binnengaan. De beveiliging had meerdere klanten geweigerd.

Van der Harst: ‘De doelgroep heeft niet veel geld te besteden en zoekt daardoor naar goedkopere alternatieven voor het consumeren van alcohol.’ Deze landelijke trend valt volgens hem af te lezen aan de gemiddelde uitgaven van de bezoekers.

Reageer op dit artikel