nieuws

Ook Bavaria-broek moet uit

Café

Bavaria heeft een drukke tijd achter de rug. De bierbrouwer moest een paar keer snel reageren op reclameverboden in stadions tijdens het WK-voetbal. Na de geweigerde Leeuwenhose kwam Bavaria met de Unterhose. Maar ook die moet uit.

Ook Bavaria-broek moet uit

De Unterhose, een speciaal ontworpen onderbroek met reclame, werd geweerd in de WK-stations. Bavaria kwam met de boxershort, nadat Oranjesupporters bij de poort van het stadion hun Leeuwenhose moesten uittrekken. Bavaria is geen officiële sponsor van het voetbaltoernooi.

Maar ook de Bavaria-broek moest uit. Oranjefans die tijdens de laatste poulewedstrijd tegen Argentinië een Unterhose droegen, moesten in een kledinghokje zich verkleden. Ze kregen een gratis oranje poncho als alternatief.

Roel de Lange van het Rotterdamse reclamebureau Great, die achter de Bavaria-reclame zit, zegt nog één wapen te hebben. ‘De leeuwenhose bodypainten op een lichaam. Kijken wat ze dan doen’, aldus De Lange in Spitsnet. Maar zover zal het niet meer komen. Zondagavond werd Nederland uitgeschakeld door Portugal en kunnen de Oranjefans hun outfit weer opbergen.

Reageer op dit artikel