nieuws

‘Ook winkeliers moeten betalen voor Vierdaagsefeesten

Café

De Nijmeegse horeca krijgt er mogelijk een betalingspartner bij om de Vierdaagsefeesten tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse te bekostigen. Het Actief Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN) wil dat naast de horeca ook winkeliers een financiële bijdrage moeten leveren.

‘Ook winkeliers moeten betalen voor Vierdaagsefeesten

Het ACBN laat bij monde van bestuurslid Hans van Delft weten dat een financiële bijdrage van winkeliers gewenst is. ‘Als een groot aantal free-riders niet mee betaalt maar wel profiteert, dan moet de gemeente Nijmegen maar een verplichte heffing opleggen’, aldus Van Delft in De Gelderlander.

Doorberekend in terraspacht
De horeca was de laatste tijd behoorlijk kritisch over de Vierdaagsefeesten. De kosten voor horecaondernemers stijgen flink. Dit omdat de organisatie van de Vierdaagsefeesten te maken heeft met toenemende kosten en deze doorberekend in de terraspacht voor horecaondernemers.

Van Delft stelt dat de golf van kritiek uit de horecahoek niet geheel onterecht in. ‘Kritische jonge horecaondernemers hebben wel gelijk dat ze klagen. De horeca goud in de Vierdaagseweek, roept de gemeente, maar dat is absoluut niet waar. De horeca is geen boom waar je aan kunt blijven schudden. Ik zie ook de cijfers’, aldus Van Delft.

Zie ook:
Toch akkoord terraspacht bij Vierdaagsefeesten

Reageer op dit artikel