nieuws

Op terras woedt strijd tussen lounge- en zitplaatsen

Café

De trend van loungeterrassen lijkt voorbij. Sterker, de ondernemer worstelt vaak met de vraag of de bij zijn gasten populaire hangplekken niet ingeruild dienen te worden voor (beter renderende) zitplaatsen.

Op terras woedt strijd tussen lounge- en zitplaatsen

Sinds een paar jaar kiezen veel ondernemers ervoor de sfeer in hun zaak door te trekken naar het terras. Daarnaast was er een hausse aan loungeterrassen. Die trend lijkt nu voorbij. ‘Twee vrouwen die met een flesje wijn vijf uur lang je bank bezet houden. Het gebeurde, maar het kan natuurlijk niet’, zegt Robin van Egmond.

De eigenaar van Black Out Projects werkte jarenlang in binnen- en buitenland en realiseerde terrasprojecten bij resorts waarbij geld geen rol speelde tot strandtenten aan de Hollandse kust. Zijn credo: het is een strijd tussen lounge- en zitplaatsen die geld opleveren. Ondernemers willen zowel maximale opbrengst als uitstraling.’

Van Egmond ziet meer trends, een ervan is dat ondernemers flink willen uitpakken op het terras, maar hieraan niet het geld willen uitgeven dat eigenlijk nodig is voor deze ambitie. Daardoor wordt het terras regelmatig het sluitstuk op budgetronde.

Meer trends in meubilair in Misset Extra Terras van vrijdag 2 maart 2012.

Reageer op dit artikel