nieuws

Opnieuw problemen voor poppodium Watt

Café

Het Rotterdamse poppodium Watt verkeert opnieuw in financiële problemen, waardoor een faillissement dreigt. Het duurzame podium kampt onder meer met een exploitatietekort. Wethouder Rik Grashoff (GroenLinks) hoopt volgende week een reddingsplan te presenteren.

Opnieuw problemen voor poppodium Watt

Watt profileert zich als de eerste duurzame danceclub ter wereld. Zo worden de toiletten doorgespoeld met regenwater en beschikt Watt over een dansvloer die energie opwekt als mensen erop dansen.

Watt heeft sinds de opening in september 2008 al te kampen met ernstige financiële tekorten. De problemen zijn ontstaan door onvoorziene verbouwingskosten om geluidsoverlast tegen te gaan, tegenvallende bezoekcijfers en een erfenis uit de fusie met Waterfront. Op dit moment zijn de financiële problemen zelfs zo ernstig, dat een faillissement nabij is.

De gemeente Rotterdam heeft aangegeven het podium niet te willen redden tegen iedere prijs. Wel vindt ze dat een poppodium essentieel is voor een stad als Rotterdam.

Ultimatum

Wethouder Grashoff heeft een ultimatum bij de betrokken partijen neergelegd. Als zij tot een akkoord komen, bespreekt het college het reddingsplan dinsdag. Enkele dagen later moet ook de gemeenteraad zich er dan nog over buigen.

Reageer op dit artikel