nieuws

Oubaha verslaat Kooistra in rechtzaal

Café

Khalid Oubaha hoeft niet de sleutels van drie Nijmeegse zaken in te leveren bij horecatycoon Sjoerd Kooistra. Dat besliste de rechter in een kortgeding. Eigenaar Kooistra eiste in het kortgeding het onmiddellijke vertrek van pachter Oubaha.

Oubaha verslaat Kooistra in rechtzaal

Oubaha is in het gelijkgesteld door de kantonrechter, waarmee hij rechtmatig heeft gehandeld met het sluiten van de Drie Gezusters in de Molenstraat. Pachter Oubaha kon de veiligheid van zijn gasten niet langer garanderen vanwege achterstallig onderhoud.

Kooistra eiste het vertrek van Oubaha omdat die onrechtmatig de zaken zou hebben gesloten. De rechter heeft nu anders bepaald en wees in de uitspraak op het feit dat Oubaha Kooistra meerdere malen op zijn verantwoordelijk als eigenaar heeft gewezen.

Volgens de rechter kan niet worden verwacht dat Oubaha het groot onderhoud voor zijn rekening neemt, meldt De Gelderlander. Volgens de rechter heeft Oubaha als exploitant een eigen verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers genomen door de zaken te sluiten.

‘Mijn broek zou van mij kont afgegleden zijn, wanneer ik geen gelijk had gekregen. Kooistra is nu met man en man bezig de zaak aan te passen. Ik weet niet wanneer het open gaat. Het moet wel zo snel mogelijk, want deze zaak is een aanwinst voor de straat’, aldus Oubaha in een reactie aan Misset Horeca.

Zie ook

Reageer op dit artikel