nieuws

Ouders comazuipers ziekenhuisrekening laten betalen

Café

De ziekenhuisrekening als gevolg van comazuipen moet naar de ouders van de drinkende jongeren. Op die manier zal er een bredere discussie ontstaan over excessief drankgebruik onder jongeren.

Ouders comazuipers ziekenhuisrekening laten betalen

Dat zegt VVD-raadslid Chris de Meij van de gemeente Hoorn, meldt Binnelandsbestuur.nl. De Meij heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat onderzocht moet worden of de wet veranderd kan worden.

‘Als lokale fractie weten we het niet meer, hoe we hier verder komen. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van de landelijke fractie’, aldus De Meij.

De Meij stelt dat jongeren er zelf voor kiezen om een avondje te gaan comazuipen en dat de rekening van het ziekenhuis daar moet belanden. De Meij stelt dat ouders of verzorgers van de comazuipende kinderen de ziekenhuisrekening moeten betalen.

Vooralsnog krijgt De Meij weinig bijval uit Den Haag. Het onderwerp licht gevoelig en minister Edith Schippers van Volksgezondheid komt in het voorjaar met een Kamerbrief over alcoholpreventie bij de jeugd. Tot die tijd wil de landelijke VVD niet reageren op het voorstel van De Meij.

Reageer op dit artikel