nieuws

‘Overgangsregeling bij rookverbod onzin

Café

Horecaprofessionals zien weinig in een overgangsperiode van een half jaar om te wennen aan het rookverbod, zoals de Amsterdamse KHN-voorman Paul Hermanides oppert. Dat blijkt uit een poll van Misset Horeca

‘Overgangsregeling bij rookverbod onzin

75 Procent van de horecaprofessionals die stemden op de stelling ‘Een overgangsperiode van een half jaar om te wennen aan het rookverbod is…’ antwoordde met ‘…onzin. Haalt toch niets uit’. Een kwart vindt het een prima idee, zo blijkt uit de poll uit de nieuwsbrief van Misset Horeca.

Paul Hermanides riep vorige week als voorzitter van KHN Amsterdam en als ondernemer tijdens het rookdebat op de beurs Venuez op, om een overgangsregeling in te stellen bij de invoering van het rookverbod.

Gedurende een periode van een half jaar wil Hermanides de horeca laten wennen aan het rookverbod en niet direct beboeten bij overtreding. Daarnaast wil hij de tijd benutten om meer duidelijkheid te krijgen over de status van terrasverwarming in de algehele rookdiscussie.

KHN heeft inmiddels in een brief aan minister Cramer van Milieu aangedrongen op een onderzoek naar terrasverwarmingsapparatuur. Volgens de branchevereniging zou professionele apparatuur zeer waarschijnlijk minder milieubelastend zijn, dan in de media wordt gesuggereerd.

Hermanides riep tijdens Venuez ook op om naast een overgangsregeling graag een gebaar te ontvangen van de bierbrouwers. Dit vanwege vermeende prijsafspraken van de brouwers in het verleden.

Misset Horeca gaf de lezers de mogelijkheid om te reageren, lees de reacties onder dit bericht:

Meer over het rookverbod:

Reageer op dit artikel