nieuws

Overgangsregeling Frans rookverbod

Café

Frankrijk zal het roken in openbare gelegenheden per 1 januari verbieden. Voor cafés en restaurants komt een overgangsregeling. Dat zei minister Xavier Bertrand van Volksgezondheid donderdag in een interview met de krant Metro.

Overgangsregeling Frans rookverbod

‘De vraag is niet langer of we roken in het openbaar verbieden, maar hoe en wanneer’, aldus de bewindsman. ‘Het moet beginnen op 1 januari 2007.’ Het kabinet neemt medio oktober een formeel besluit na publicatie van een rapport van een parlementaire commissie die onderzoek doet naar de overgangsregeling.

Bertrand wees er op dat andere Europese landen een overgangsperiode voor bars en eetgelegenheden instelden van negen tot 22 maanden waarna ook hier een rookverbod van kracht werd. Hij sluit andere maatregelen zoals een aparte geventileerde ruimte voor rokers niet uit.

Ruim drie kwart van de Fransen is voorstander van een rookverbod in openbare gelegenheden, aldus een peiling begin dit jaar. Ongeveer een derde van de Fransen rookt.

Reageer op dit artikel