nieuws

Overname Uithof door De La Croix rond

Café

Eugène De La Croix en Wout van Reenen nemen definitief sport- en evenementencentrum De Uithof in Den Haag over. Donderdag 1 juli is een akkoord bereikt over de doorstart van het eerder dit jaar failliet verklaarde complex.

Overname Uithof door De La Croix rond

De La Croix, voormalig general manager van het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee, laat weten dat hij en Van Reenen De Uithof per 1 september De Uithof gaan exploiteren. Van Reenen was al een van de aandeelhouders van De Uithof. Het vastgoed is in handen van Estreade.

Voor 1 september wordt gestart met noodzakelijke renovatiewerkzaamheden aan het complex, zoals het repareren van de koelleidingen van de schaatsbaan. Daarnaast moeten de horecaruimtes weer opnieuw worden ingericht. Heineken had deze leeggehaald toen De Uithof afstevende op een faillissement eerder dit jaar.

Heineken

‘We verwachten op jaarbasis zo’n 700.000 bezoekers’, laat De La Croix weten. ‘Die bieden we goede horecaproducten aan voor eerlijke prijzen. Bijvoorbeeld een goede chocomelk met echte slagroom.’

Afgelopen dagen onderhandelde De La Croix onder meer met Heineken vanwege pandrechten. ‘Heineken heeft er alles aan gedaan om De Uithof te redden. Ze komen binnenkort met een aanbieding, geen verplichting. Wij zijn voornemens door te gaan met Heineken als leverancier’.

De Uithof

Een maand na de opening van De Uithof hoopt De La Croix de buitenbaan te openen. Dit jaar staat De Uithof op de kalender van marathonwedstrijdrijders. Daarnaast wil De La Croix evenementen gaan organiseren.

‘Maar die moeten wel passen in de omgeving. De Uithof is primair sport gerelateerd’, aldus De La Croix wijzend op een brief van omwonenden richting de gemeente waarin gewezen wordt op geluids- en verkeeroverlast in het verleden rondom De Uithof.

Reageer op dit artikel