nieuws

Overvallers Jimmy Woo in hoger beroep

Café

De twee mannen die de rechtbank in Amsterdam vorige week veroordeelde tot celstraffen van 3,5 en vier jaar voor een overval op de trendy Amsterdamse club Jimmy Woo, gaan in hoger beroep. Dat lieten de advocaten dinsdag weten.

Overvallers Jimmy Woo in hoger beroep

De rechtbank achtte bewezen dat het tweetal (28 en 31 jaar) in 2006 na sluitingstijd de discotheek binnendrong en zeven personeelsleden vastbond. Een persoon raakte gewond. De overvallers maakten 15.000 euro buit.

De rechtbank velde voor de tweede keer een vonnis over de mannen. Eerder kregen ze al vier en vijf jaar cel. Het tweetal kwam in 2008 echter op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie (OM) was tijdens het hoger beroep namelijk het originele dossier kwijtgeraakt en werd daarom niet-ontvankelijk verklaard. Nadat de meeste stukken uit het dossier weer boven water waren gekomen en het OM een deel ervan had weten te reconstrueren, bracht het de zaak opnieuw voor de rechtbank.

De rechtbank sprak van een ,,gewelddadige en intimiderende overval”. Ze ging niet in op het verzoek van de advocaten om het OM opnieuw niet-ontvankelijk te verklaren.

Reageer op dit artikel