nieuws

‘Palladium discrimineert autochtonen

Café

Discotheek Palladium voert volgens Groen Links een discriminerend deurbeleid. Alleen zijn het hier niet allochtonen, maar juist autochtonen die volgens de partij om dubieuze redenen geweigerd worden.

‘Palladium discrimineert autochtonen

Groen Links wil daarom dat de vergunning van de club per direct wordt ingetrokken. De partij baseert de uitlatingen op een klein eigen onderzoek, waarbij kamerlid Tofik Dibi, van Marokkaanse afkomst, de proef op de som nam in Amsterdam.

Met zijn jongere broer wilde Didi discotheek Palladium aan het Leidseplein in Amsterdam in. Hij werd met alle egards ontvangen, laat de partij weten. Twee autochtone jongeren, bekend van de rapformatie PartySquad, werden echter om dubieuze redenen geweigerd.

Zo zouden Jerry Leembruggen en Ruben Fernhout niet in het bezit zijn van een noodzakelijk pasje en waren hun hoofddeksels niet in orde. Uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen om de boel te sussen, meldt Geenstijl.

Een aanwezige filmde het hele gebeuren.

Reageer op dit artikel