nieuws

Panden Sjoerd Kooistra gekraakt

Café

Twee panden van horecatycoon Sjoerd Kooistra in de Groningse binnenstad zijn gekraakt. De krakers hebben afgelopen weekend bezit genomen van Het Pakhuis en Hawana. Ze hebben nieuwe sloten op de deuren gemonteerd.

Panden Sjoerd Kooistra gekraakt

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De panden zijn gekraakt door zo’n tien personen. Het eerste pand dat werd bezet was het voormalige restaurant Het Pakhuis. Een half uur later volgende het iets verderop gelegen Hawana, vroeger bekend als pizzeria Contini, de eerste pizzeria van Noord-Nederland.

Huur

De panden zijn eigendom van horecatycoon Sjoerd Kooistra. Kooistra op zijn beurt verhuurt de panden aan bierbrouwer InBev die er volgens de weblog Bizniz.blog.nl alleen voor Het Pakhuis al zo’n 7.000 euro huur per maand overmaakt aan Kooistra.

Onderzoek

Een woordvoerder van de krakers laat weten dat de panden zeker al ruim een jaar leegstaan. ‘De politie was zondagmiddag binnen een half uur ter plekke. Ze laten ons zitten, omdat ze eerst willen onderzoeken hoe lang de panden leeg staan.

Zie ook:

Blijdschap over vertrek Kooistra

Reageer op dit artikel