nieuws

Paracommercie kost horeca 250 miljoen euro

Café

De horeca loopt jaarlijks minimaal 250 miljoen euro mis door paracommercie. Dat zegt Arjan Hogervorst van het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM!), de organisatie die al tien strijdt tegen paracommercie.

Paracommercie kost horeca 250 miljoen euro

‘Het bedrijfschap Horeca en Catering heeft wel eens becijferd dat het jaarlijks gaat om minimaal 250 miljoen euro aan misgelopen horeca- en cateringactiviteiten. Dat is geen kattenpis’, aldus Hogervorst in een interview in Misset Horeca.

Volgens Hogervorst vormt de nieuwe Drank- en Horecawet een serieuze bedreiging in de strijd tegen oneerlijke concurrentie. Hogervorst: ‘Daarin wordt paracommercie middels lokale verordeningen geregeld. Het vervelende is dat een verordening niet openstaat voor bezwaar en beroep’.

‘Dus als het niet goed is geregeld dat een sportkantine geen feesten en partijen mag organiseren, dan is daar weinig meer aan te doen’, aldus Hogervorst die met de BEM! Jaarlijks tussen de 550 en 600 zaken behandeld.

Reageer op dit artikel