nieuws

Parade en Oerol gaan naar New York

Café

Meer dan honderd artiesten en theatermakers van de festivals De Parade en Oerol gaan in september twee weken lang naar New York. Zij gaan daar op Governors Island een presentatie geven van wat Nederland op cultureel gebied te bieden heeft.

Parade en Oerol gaan naar New York

Dat hebben beide organisaties maandag gemeld. Naar eigen zeggen heeft nog nooit zo’n grote delegatie van Nederlandse kunstenaars de Amerikaanse stad aangedaan. De verwachting is dat meer dan 25.000 New Yorkers het evenement komen bezoeken.

Het festival, dat plaatsvindt van 10 tot en met 20 september, is onderdeel van de NY400-viering. Het hele jaar vinden er speciale activiteiten plaats waarmee de 400-jarige vriendschap met New York wordt gevierd.

Reageer op dit artikel