nieuws

Partybedrijf start proces tegen Belastingdienst

Café

Herr Zimmerman uit Rotterdam gaat procederen tegen de Belastingdienst. De organisator van dancefeesten vindt dat haar bezoekers aan sport doen en daarom maar 6 procent btw over hun kaartje zouden moeten betalen in plaats van 19 procent. De zaak dient 22 maart.

Partybedrijf start proces tegen Belastingdienst

Dat meldt NOS.nl. Mario Martinez van het Rotterdamse partybedrijf Herr Zimmerman vertelt in een uitzending van Radio 1 dat bezoekers van dancefeesten feitelijk aan sport doen. Dansen op een feest valt in het hoge segment, dansen in de sportschool in het lage.

‘Als je het heel simpel houdt en kijkt naar wat mensen bij ons komen doen, dan is dat dansen en bewegen op muziek’, legt Martinez uit waarom het bedrijf de zaak wil voorleggen aan een rechter. ‘Dat is waarvoor ze een kaartje kopen en betalen.’

Martinez is zich bewust van de link met drank van zijn activiteit. ‘De horeca is niet in onze handen. De dienst die wij verlenen, is sporten. Als mensen alleen willen uitgaan om te drinken, dan kunnen ze kiezen voor de kroeg.’

De zaak dient donderdag 22 maart. Volgens Mario Martinez zijn juristen positief over de kansen van het bedrijf.

Reageer op dit artikel