nieuws

Partyflock start met virtuele rondleidingen

Café

Dancecommunity Partyflock is op haar website gestart met het presenteren van virtuele rondleidingen in horecabedrijven. Het gaat daarmee volgens eigen zeggen verder dan Google Streetview en wil zo stappers vanuit hun luie stoel een kijkje laten nemen in clubs en discotheken.

Partyflock start met virtuele rondleidingen

Tot nu toe beschikt Partyflock over virtuele rondleidingen in locaties als North Sea Venue, Matrixx, Crystal Venuw, Escape, AIR en Westerunie.

Stappers kunnen op deze manier vanuit hun luie stoel een kijkje nemen in de locatie waar ze vaak komen of juist eens kijken hoe die ene veelbesproken locatie aan de andere kant van het land eruit ziet, zo laat Partyflock weten.

Wim Kooiman, bedrijfsleider van Eindelijk Weer in Almere, is enthousiast over de virtuele rondleiding op Partyflock. ‘We krijgen feedback van bezoekers dat ze het leuk vinden om vooraf de tent te kunnen bekijken. Vooral bezoekers die nog niet eerder in Eindelijk Weer zijn geweest, vinden dit leuk.’

Virtuele tours

Ook Corné van Ewijk, marketing manager van Crystal Venue ziet voor bezoekers deze meerwaarde. ‘Op deze manier kunnen wij onze locatie tonen aan potentiële afnemers zonder dat ze onze locatie hoeven te bezoeken, vierentwintig uur per dag.’

Partyflock maakt de virtuele tours in Nederlandse uitgaansgelegenheden voorlopig, ter introductie, kostenloos. Er wordt slechts een vergoeding in reiskosten en eventueel parkeerkosten gevraagd.

‘Als grootste website in de dance willen wij zorgen dat het publiek geinteresseerd blijft in de dance en dat ze elke week weer ergens gaan stappen. Door een tour te bekijken, worden mensen geprikkeld ook eens ergens anders dan de bekende clubs te gaan kijken.’ aldus fotograaf Dennis van den Broek.

Grote en kleine locaties

Van den Broek vervolgt: ‘Partyfoto’s zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering, maar foto’s gemaakt tijdens een stapavond geven vaak toch een incompleet beeld van een locatie. Een virtuele tour geeft je echt de mogelijkheid om in alle ruimten een kijkje te nemen.’

Tot nu toe presenteert Partyflock tours in bekende locaties als North Sea Venue, Matrixx, Crystal Venue, Escape, AIR en Westerunie. Maar ook kleinere en minder bekende locaties worden aangedaan. ‘We maken geen onderscheid tussen grote en kleine locaties, beide zijn belangrijk voor de branche’, aldus Van den Broek.

Tip

Zie hier voorbeelden van virtuele rondleidingen in horecazaken

Reageer op dit artikel