nieuws

Patat en kroketten passé bij Hema

Café

De Hema zegt patat en kroketten vaarwel. In alle 161 Hema-restaurants moeten de frites en snacks plaatsmaken voor gezondere producten. De rookworst blijft overigens wel in het assortiment.

Patat en kroketten passé bij Hema

Niet meer van deze tijd, noemt concernmanager food en horeca Ron Heesen van Hema patat en kroketten in het assortiment. De ‘vette producten’ moeten plaatsmaken voor vruchtensappen, smoothies en salades.

Volgens Heesen is het de grootste tijd om het roer om te gooien. ‘Een goede kop koffie, voor een goede prijs. Daar is veel behoefte aan. Gezinnen met kinderen gaan een normaal café niet in. Te druk, te rokerig, te alcoholisch. Alternatieven zijn eigenlijk alleen de McDonald’s of de Burger King, maar die hebben weer op andere fronten een ongezond imago’, aldus Heesen in Het Parool.

De gezondheidsslag die de Hema-restaurant wil maken, betekent niet dat de rookworst en tompoes verdwijnen. Heesen: ‘Natuurlijk doen we de rookworst niet weg. Dan zouden we wel kunnen sluiten’.

Ook nieuw bij de nieuwe formule zijn dagschotels. Het gaat om complete maaltijden voor vijf euro. Met de omslag naar gezond volgt Hema warenhuis V&D. Die zette een paar jaar geleden zwaar in met La Place. De versformule blijkt erg succesvol en is inmiddels op diverse plaatsen buiten V&D te vinden.

Zie ook

Reageer op dit artikel