nieuws

Petitie vroeg-op-stap-moeders overhandigd

Café

Discotheken en cafés in ons land moeten uiterlijk om 02.00 uur de deuren sluiten. Dat staat te lezen in de petitie van twee ‘vroeg-op-stap-moeders’ uit Friesland. De petitie is dinsdag in Den Haag overhandigd aan de Tweede Kamercommissie van Justitie.

Petitie vroeg-op-stap-moeders overhandigd

De petitie is door ruim tienduizend mensen ondertekend en opgesteld door de moeders Myriam Loonen en Hannie Gorter uit het Friese Siegerswoude. De actiegroep roept de overheid op de horeca te verplichten eerder te sluiten.

Onttrekken aan gezinsleven
De moeders vinden de late sluitingstijden van de horeca de reden dat jongeren steeds later thuiskomen na een avondje stappen. Ze liggen vervolgens een groot deel van de dag in bed om bij te komen en onttrekken zich zo aan het gezinsleven.

Op Radio 1 meldde dinsdagmiddag dat de vroeg-op-stap-moeders een goed gevoel hebben overgehouden aan de overhandiging van de petitie. Ze kregen alle ruimte hun standpunten kenbaar te maken en gingen met een goed gevoel terug naar Friesland.

Zie ook:
Vroeg-op-stap-moeders naar Den Haag

Reageer op dit artikel