nieuws

Plassania van Sjoerd Kooistra failliet

Café

Plassania Beheer BV is failliet. Het faillissement is uitgesproken op verzoek van bewindvoerder mr. Seerp Gratama die was aangesteld na het in surseance gaan van het bedrijf. Het faillissement is zojuist bevestigd door directielid Bert Loorbach van Plassania.

Plassania van Sjoerd Kooistra failliet

Loorbach stelt dat er geen houden meer aan was. ‘Het klopt dat Plassania failliet is. De bewindvoerder wordt nu curator. Oplossingen voor de problemen zijn nog steeds mogelijk’, stelt Loorbach, die verder vooralsnog niet dieper wil ingaan op de situatie.

De snelheid waarmee het faillissement is uitgesproken kort na de surseanceaanvraag, duidt er op dat de curator geen toekomst meer ziet voor de holding. De ontvlechting en uitverkoop van de holding kan nu beginnen, schrijft Dagblad van het Noorden.

Het faillissement volgt enkele maanden na de zelfmoord van Sjoerd Kooistra. Kooistra was in ernstige problemen en conflicten gekomen met onder andere de grote bierbrouwers Heineken en InBev. Na de zelfmoord werden Grietje van der Veen en Bert Loorbach aangesteld als directielid van Plassania. Bert Loorbach is de broer van Dick Loorbach, de partner van Sjoerd Kooistra.

Reageer op dit artikel