nieuws

Politiek Zwolle is horecarellen zat

Café

Het wordt tijd voor een echt serieus gesprek tussen een dwarsdoorsnee van de horeca en de gemeente Zwolle.’ VVD’er Gerrit van der Kooy is het zat om elke zomer met een nieuwe horecarel te worden geconfronteerd.

Politiek Zwolle is horecarellen zat

‘De horeca moet zijn strepen gaan tellen en de gemeente moet nu eindelijk eens beseffen dat dé horeca niet bestaat’, aldus de politicus – en columnist – in De Stentor. ‘Zo’n regel dat bedrijven de ramen en deuren dicht moeten hebben als binnen muziek wordt gedraaid, is onzinnig. Maar het is wel ondertekend door de horecabond.’

Volgens Van der Kooy wordt het hoog tijd voor een goed gesprek. ‘Je kunt je afvragen of de horecavertegenwoordigers die met de gemeente om tafel zitten, weten waar het in de praktijk om draait. Het wordt tijd voor een serieus overleg. Mocht dat niet lukken, dan zie ik wel een rol voor ons politici. De horeca heeft het al moeilijk genoeg.’

Regels

Fractievoorzitter John van Boven van de ChristenUnie geeft in hetzelfde artikel aan zich ook aan de regels-zijn-regels-cultuur te storen. ‘Natuurlijk zijn regels er niets voor niets, maar er is iets grondig mis als het alleen om de regels zelf gaat. Op die manier maak je niet samen de stad.’

‘Misschien dat deze slogan bij het ambtenarenapparaat tussen de oren kan komen’, vervolgt Van Boven. ‘Hierdoor krijg je alleen maar onderlinge verharding, terwijl de verhoudingen toch al zo broos zijn. Dit komt de stad niet ten goede.

Reageer op dit artikel