nieuws

Porche-baas koopt eetcafé

Café

Wendelin Wiedeking, de baas van autofabrikant Porsche, heeft in zijn woonplaats Beckum in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen de kroeg Pulverschuppen.

Porche-baas koopt eetcafé

‘Het eetcafé loopt goed, en ik kan het iedereen aanbevelen: lekker eten, goed bier, faire prijzen’, aldus Wiedeking in de Frankfurter Allgemeine. Zelf zal hij niet achter de tap kruipen: ‘ervoor is ook veel interessanter.’

Wiedeking heeft de internationale economische crisis tot nu toe goed doorstaan, want hij stopt zijn privévermogen liever in een café dan dat hij aandelen koopt. ‘Ik heb geen aandelen,’ zegt Duitslands best betaalde manager, ‘ik ben meer van de echte zaken.’

Hij steekt zijn geld in vastgoed en jonge bedrijven, zo heeft Wiedeking geïnvesteerd in een online vakantiehuisverhuurbedrijf, schrijft de Allgemeine Hotel- und Gastronomie-Zeitung.

Reageer op dit artikel