nieuws

Portier Amsterdamse discotheek neergeschoten

Café

De portier van discotheek Latido in Amsterdam-Noord is zondagochtend zwaar gewond geraakt toen een man het vuur op de ingang van het gebouw opende.

Portier Amsterdamse discotheek neergeschoten

De vermoedelijke dader was eerder in de nacht niet toegelaten in de club omdat hij niet meewerkte aan de controle en zijn zakken niet wilde legen, schrijft De Telegraaf.

Rond half tien kwam de man terug en vuurde vanuit zijn auto een reeks kogels af. De portier werd drie keer getroffen en afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar.

De 35-jarige dader heeft zich intussen bij de politie gemeld, schrijft Het Parool.

Het is niet de eerste keer dat een boze klant het pand onder vuur neemt. In april 2004 kwam Latido, waar afterparty’s worden georganiseerd, in het nieuws toen een geweigerde klant acht kogels afvuurde op de toegangsdeur. Een stalen plaat aan de binnenkant van de deur voorkwam dat er slachtoffers vielen.

Inval

In het pand zijn twee uitgaansgelegenheden. Eén daarvan werd op 27 november van dit jaar dichtgespijkerd nadat de politie eerder een inval had gedaan. Daarbij werden vijftig personen aangehouden. Op de vloer van de discotheek lagen toen volgens de politie pillen, wikkels cocaïne en GHB die bezoekers hadden weggegooid op het moment dat agenten binnenvielen.

Alle 150 bezoekers werden gefouilleerd. Elf personen moesten mee naar het bureau omdat ze een grote hoeveelheid drugs bij zich hadden, de overige arrestanten hadden geen legitimatiebewijs bij zich. In de auto van één van de verdachten werden een bijl en een wapenstok gevonden.

De politie viel Latido binnen omdat zij aanwijzingen had dat er tijdens de afterparty’s in de discotheek openlijk drugs werden gebruikt en verhandeld.

Reageer op dit artikel