nieuws

Portier gewond na schietpartij café

Café

Bij een schietincident bij een horecagelegenheid aan het Leidseplein in Amsterdam is zondagochtend rond tien uur een portier van de zaak gewond geraakt. De politie heeft de twee verdachten van de schietpartij in het sportcafé aangehouden.

Portier gewond na schietpartij café

Dat maakte de politie bekend. Het gaat om twee broers van 21 en 18 jaar. De portier is aan zijn verwondingen behandeld in een ziekenhuis en is inmiddels weer naar huis.

Volgens de politie was een onenigheid bij het café de aanleiding voor de schietpartij. De politie greep de 18-jarige man kort na het incident in de nabijgelegen Marnixstraat in de kraag. Hij was in het bezit van een vuurwapen, munitie en een ploertendoder.

De 21-jarige man, volgens de politie de vermoedelijke schutter, werd zondagmiddag aangehouden in een woning in Oud-West.

Reageer op dit artikel