nieuws

Prijzen vruchtensappen stijgen snel

Café

De prijzen van sinaasappelsap en appelsap gaan de komende tijd flink stijgen, zegt de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS). Reden is de al twee jaar lang durende slechte oogst van sinaasappels en appels.

Prijzen vruchtensappen stijgen snel

Voor sinaasappels geldt dat Brazilië al twee jaar lang kleine oogsten heeft. Vorig jaar bleven de prijzen nog redelijk stabiel vanwege de grote voorraden, maar dit jaar waren die op en ging de prijs omhoog. Ook Florida, tweede leverancier qua grootte, heeft last van kleinere oogsten. Bij die staat komt het vanwege vorst.

De appelprijzen stijgen vanwege tegenvallende oogsten in Polen, Duitsland, Italië, Hongarije, Oekraïne en China.

Hoeveel duurder de sappen gaan worden is nog niet te zeggen, meldt FWS. Het hangt er mede van af of de fabrikanten hun sappen scherp weten in te kopen.

Reageer op dit artikel