nieuws

Prins Charles heropent whiskydistilleerderij

Café

The Glenlivet, de nummer 2 single malt whisky in de wereld, heeft zijn distilleerderij in de Schotse Speyside fors uitgebreid. Daarmee neemt de productiecapaciteit met 75 procent toe. Prins Charles, in Schotland bekend als ‘The Duke of Rothesay’ verrichtte op 4 juni de officiële opening van het nieuwe gebouw.

Prins Charles heropent whiskydistilleerderij

The Glenlivet ziet de heropening van de distilleerderij als een van de belangrijkste mijlpalen in zijn 185-jarige geschiedenis. Een mijlpaal die extra benadrukt werd door het koninklijke bezoek van prins Charles.

De nieuwe faciliteiten bestaan uit zes koperen stills (distilleerketels), acht houten washbacks en een nieuwe mash tun. Dankzij de uitbreiding neemt de productiecapaciteit toe met maar liefst 75 procent. Dit is nodig om ook in de toekomst aan de stijgende vraag naar The Glenlivet te kunnen voldoen.

Single Malt

Met de investering van tien miljoen pond in de nieuwe productiefaciliteiten ambieert de distilleerderij om de grootste single malt whisky-producent ter wereld te worden.

Het whiskeymerk heeft alles in het werk gesteld om het nieuwe gebouw de karakteristieke sfeer van The Glenlivet mee te geven, maar tegelijkertijd te voldoen aan de modernste standaarden. Zo zijn de stills traditioneel handgemaakt, maar daarnaast voorzien van technologie die restwarmte opslaat voor gebruik op andere plekken in de distilleerderij.

De opening van het gebouw was ook meteen het eerste wapenfeit van de nieuwe Master Distiller Alan Winchester. Winchester is geboren in de Speyside-regio en al 34 jaar een bekendheid in de whiskeywereld.

Drooglegging

The Glenlivet was de eerste malt whisky die naar de Verenigde Staten werd geëxporteerd, direct nadat de drooglegging was opgeheven. Momenteel is het de meest gedronken single malt whisky in de VS en wereldwijd de nummer 2. Het merk wordt gevoerd door Chivas Brothers, de whisky- en premium gin-tak van Pernod Ricard.

Reageer op dit artikel