nieuws

Prinsen proeven ‘carnavalsbier

Café

Bij de Brand bierbrouwerij in Wijlre wordt vrijdag 22 januari het naderende carnaval alvast gevierd. Op de binnenplaats van de brouwerij komen prinsen en prinsessen, presidenten en vorsten, adjudanten, hofnarren en dansmarietjes in vol ornaat proeven en keuren of het carnavalsbier de vertrouwde kwaliteit heeft.

Prinsen proeven ‘carnavalsbier

Na hun goedkeurig kan het bier aan de horeca uitgeleverd worden en zijn de Limburgse carnavalsvierders verzekerd van een goed glas Brand tijdens de drie dolle dagen, aldus de brouwerij. De traditie van het zogeheten ‘Carnavalsbeersjteake’ is ontstaan om de mythe te ontkrachten dat met carnaval bier van mindere kwaliteit wordt geschonken. Om de carnavalsvierders te verzekeren dat ook met carnaval het vertrouwde kwaliteitsbier uit de tapkraan stroomt, nodigt de brouwerij de carnavalsverenigingen uit ‘het land van Wielder’ en de carnavalsverenigingen die zijn aangesloten bij de SLV uit om te komen proeven of het bier goed van kwaliteit is.

Reageer op dit artikel