nieuws

Proef met winterterrassen in Amsterdam

Café

In Amsterdam komt een proef met winterterrassen. Deelnemende cafés betalen een zogeheten klimaatcompensatie om zo iets terug te doen voor het milieu.

Proef met winterterrassen in Amsterdam

De horecagelegenheden in het zuidelijke deel van het centrum beginnen een proef met terrasverwarming, maakte het stadsdeel vrijdag bekend.

Het verwarmen van terrassen in de binnenstad was tot nu toe verboden om het milieu te sparen. De deelnemende cafés gaan nu zogeheten klimaatcompensatie betalen om de bezoekers toch buiten te kunnen bedienen.

Stadsdeel Centrum komt met deze proef tegemoet aan een lang gekoesterde wens van de gemeenteraad en de horecaondernemers.

De verwarming komt bij cafés en restaurants tussen de Singel, Binnenamstel, Singelgracht en Leidsegracht. In dit gebied bevinden zich ongeveer 260 zaken met een terras. Naar verwachting doen er tweehonderd mee met de proef.

De verwarming komt er op voorwaarde dat de centrale stad de kosten voor het aanpassen van de vergunningen en de controles voor zijn rekening neemt, aldus het stadsdeel.

Reageer op dit artikel