nieuws

Protest tegen horecabetutteling in Amsterdam

Café

In Amsterdam is de protestgroep AiAmsterdam! opgestaan. De naam is een variant op de promotieslogan I AMsterdam!De groep verzet zich onder meer tegen het verbod om staand op het terras te drinken, de vernauwing van de horeca sluitingstijden en het verbod op terrasverwarming.

Protest tegen horecabetutteling in Amsterdam

‘Belachelijke straffen en proeftijden voor horeca-ondernemers. Wat is er aan de hand en wie heeft hier om gevraagd!? We worden door de gemeente als een stel kinderen behandeld en toegesproken als het gaat om wonen, werken, maar vooral ontspannen in onze mooie stad,’ aldus AiAmsterdam.

Horecaondernemers

Bij de oprichting zijn geen horecaondernemers betrokken, zo laat Ai Amsterdam weten. ‘Wel hebben we natuurlijk de nodige contacten en zien we wat er met de stad gebeurt.’

Staand terras

Tot nu toe heeft AiAmsterdam een kleine vierduizend steunbetuigingen gekregen, zowel van bezoekers van de stad als van inwoners.

Vrijdag 10 juli om 21.00 uur vindt er ergens in de stad een groot staand terras plaats. De club maakt vrijdagochtend op de website bekend waar het staand terras gaat plaatsvinden.

Bekijk hier een item van EditieNL over het verbod op staand drinken op het terras.

Reageer op dit artikel