nieuws

Protest tegen sluiting café

Café

Enkele tientallen bewoners van Het Dorp in Arnhem hebben zaterdag geprotesteerd tegen de sluiting van het enige bruine café in de woonvoorziening voor gehandicapten. De bewoners sloten de toegang tot Het Dorp enige tijd af.

De eigenaar van Het Dorp wil het bruin café, dat wordt bestierd door vrijwilligers, sluiten om er onder meer commerciële horeca onder te brengen. De bewoners willen hun eigen café echter behouden. Het bruine café in Het Dorp bestaat al sinds 1975.

Schaakclub
Volgens de bewoners is het zaaltje de perfecte ontmoetingsplek voor gehandicapten en niet-gehandicapten. Veel bewoners komen in het café omdat de horeca in Arnhem te ver weg is of slecht toegankelijk voor rolstoelers. Het café biedt ook onderdak aan de kaart- en schaakclub van Het Dorp.

Niet tevreden
De eigenaar heeft de gehandicapten wel een vervangende ontmoetingsruimte aangeboden, maar daarmee zijn de actievoerders niet tevreden.

Reageer op dit artikel