nieuws

Pubs massaal aan koud bier

Café

De Britse pubketen JD Wetherspoon gaat in een moordend tempo alle 657 zaken in Groot-Brittannië voorzien van een nieuw systeem waarmee bier met een temperatuur van 1 tot 3 graden Celsius wordt getapt. JD Wetherspoon investeert hierbij voor een enorm bedrag.

Pubs massaal aan koud bier

Het gaat om een investering van ruim 20 miljoen euro, zo meldt Caterer-online.com. Het plan is om in januari alle 657 zaken te voorzien van het nieuwe geavanceerde biersysteem. JD Wetherspoon heeft tot dusver het nieuwe biersysteem geïnstalleerd in tweehonderd pubs.

Volgens chief executive officer Jim Hutson van JD Wetherspoon is het een wereldwijde trend om bier kouder te schenken. ‘Het is voor ons een grote investering, maar de juiste op dit moment. We geloven in het nieuwe systeem en het geeft ons een voorsprong op onze concurrenten’, aldus Hutson op Caterer-online.com. In ons land opende begin deze maand de Amsterdamse Icebar, waar bier met een temperatuur van rond het vriespunt wordt getapt.

Reageer op dit artikel