nieuws

Quote: Heineken-dochter plust royaal

Café

Het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken, dochter en erfgenaam van Freddy Heineken, is toegenomen met een slordige 87 miljoen euro. Haar totaalvermogen komt uit op 5,6 miljard euro.

Quote: Heineken-dochter plust royaal

Dat meldt het blad Quote. Carvalho-Heineken staat met haar 5,6 miljard euro op de tweede plaats in de spraakmakende Quote 500, de ranglijst met rijkste Nederlanders.

Charlene de Carvalho-Heineken erfde bij het overlijden van haar vader enkele jaren geleden 4,3 miljard dollar. Ze werd gedelegeerd lid van de Raad van Beheer van de Heineken Holding. Ook is ze grootaandeelhouder van Heineken.

De ranglijst wordt aangevoerd door de familie Brenninkmeijer, bekend van C&A. Quote meldt een vermogen van 18,5 miljard euro. Het afgelopen jaar steeg het vermogen van de familie met 23,3 procent.

Achter Charlene de Carvalho-Heineken, op de derde plaats, staat de familie van der Vorm. Zij bezitten een vermogen van 3,9 miljard euro. Het vermogen van alle personen in de top-10 is toegenomen, variërend van 3 procent tot ruim 77 procent.

Reageer op dit artikel