nieuws

Raad wil Dance Parade nu wel redden

Café

Een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad wil dat er serieus wordt gekeken naar een reddingspoging voor de alternatieve Dance Parade. PvdA, Leefbaar Rotterdam, D66, GroenLinks en SP steunden daarover donderdagmiddag een motie. In de oude raad sneuvelde enkele maanden geleden nog een soortgelijke motie om de Dance Parade in de oude opzet te redden.

Raad wil Dance Parade nu wel redden

Eerder dit jaar werd duidelijk dat de Dance Parade niet meer als optocht door de binnenstad zou terugkeren. Dat kwam omdat de gemeente de veiligheidseisen voor evenementen aanscherpte. De organisatie ging daarom aan de slag met een alternatief in het Zuiderpark, maar trok enkele weken geleden toch de stekker uit die plannen. De organisatie vindt het een te groot financieel risico om Dance Parade 360 in een andere opzet te organiseren wegens het strengere evenementenbeleid van de gemeente.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb zei dat dance welkom is in zijn stad, maar voegde daar wel aan toe: ‘Ik hoop niet dat u mij uitnodigt om te verslappen bij evementen als het gaat om veiligheid.’

Reageer op dit artikel