nieuws

Raddraaiers in Rotterdamse horeca keihard aanpakken

Café

Raddraaiers in de Rotterdamse horeca verdienen een keiharde aanpak. Dat zegt Marco Pastors van Leefbaar. Pastors wil aan de hand van het 15-puntenplan het onveilige gevoel van stappers wegnemen.

Raddraaiers in Rotterdamse horeca keihard aanpakken

Volgens Pastors is veilig uitgaan in zijn stad er haast niet meer bij. ‘Als we geen maatregelen nemen, durft straks niemand meer ’s avonds de straat op. Raddraaiers verdienen een keiharde aanpak’, aldus Pastors op Echo.nl.

Leefbaar wil een zogeheten Zero Tolerance op straat en in de horeca. Daarnaast moet het oud- en nieuwregime ieder weekend worden toegepast. Daarnaast moeten raddraaiers direct worden vastgezet en zo snel mogelijk voor de rechter verschijnen.

‘En daarbij is het nodig om ze in de portemonnee te raken’, aldus Pastors. ‘Dus simpel 800 euro boete voor uitschelden of beledigen van agenten. Maar ook de aangerichte schade verhalen op de daders’.

Verder wil Leefbaar een fotosmoelenboek verspreiden in cafés met daarin gezochte vandalen. Ook moet er lokpolitie in horecazaken worden ingezet om drugsdealers aan te pakken. Horecaondernemers die het goed doen moeten volgens Leefbaar ruimte krijgen om hun zaak op te fleuren.

Pastors: ‘Het is onterecht dat een café, waar alles goed is geregeld, dicht moet omdat een klant voor stennis zorgt’.

Reageer op dit artikel